Gyakori kérdések

Mi a szolgáltatás megrendelésének menete?
Messengeren, valamint e-mail-ben lehet a szolgáltatást megrendelni. Az időpont pontosítása után megbeszéljük a helyszínt, az igényeket és az árat, ezután egy dokumentum kitöltését és aláírását kérem, mellyel az időpontot le tudom fixálni.

Mennyi idő, míg elkészülnek a képek? 
Minden esetben megadok egy időpontot, amire várható a képek elkészülte. Általában 20 képet a képek kiválasztásától számított maximum 7 munkanap alatt készítek el alap retussal. ( Bonyolultabb szerkesztés esetén ez több időt vesz igénybe, erről természetesen tájékoztatom a megrendelőt. Ide tartoznak a test korrekciói, átszínezések, képmódosítások, stb....)

Hol lesz a fotózás? 
Budapesten, elsősorban a XIII. és az azt környező kerületekben. Előzetes megbeszélés alapján történik a pontos helyszín kiválasztása, ami lehet szabadban, stúdióban/lakásstúdióban, otthoni stúdióban (kisgyermek, újszülött, egyéni), vagy a megbízó (újszülött, család, szülés) otthonában. 

Mennyi időt vesz igénybe a fotózás? 
A szolgáltatások/árak fül alatt megtalálható a csomagok időtartama. A megnövekedett idő (amennyiben tudok maradni) feláras, minden megkezdett fél óra 3.000,- HUF (szabadtéri fotózásnál). Ettől csak otthoni újszülött fotózásnál térek el, ott ugyanis nincs értelme időkorlátot szabni.

Mi a helyzet a nyers képekkel?
Teljesen nyers képet nem szoktam kiadni a kezemből, mert úgy gondolom, hogy az nincs befejezve, hiszen azzal a képpel, ami kikerül a fényképezőgépemből még terveim vannak. Ezeken a nyers képeken alap korrekciót végzek, viszont nem történik rajta semmilyen komolyabb szerkesztés, sem retus, vízjellel, kis felbontásban kerülnek abba a mappába, ahonnan kiválogathatóak a csomag képei.

Megkaphatom-e ezeket a "nyers" képeket? 
Ezeket a képeket vízjellel töltöm fel egy tárhelyre, ahol meg tudod nézni őket, és ki tudod válogatni a neked tetsző képeket. Természetesen ezek a képek a kiválasztás után átmennek még korrekciókon, retuson. Ezeket a nyers képeket nem adom át, és közzétételükhöz nem járulok hozzá!

Mi az alapszerkesztés, amivel dolgozol? 
Alap a képek színkorrekciója, színvilág kialakítása, zavaró tárgyak eltüntetése, anyajegyek, pórusok, sebek, hegek, foltok eltüntetése, bőrsimítás, ránccsökkentés. Ezeken felül felár ellenében vállalok még arc és test szerkesztést is. 

Kaphatok több képet, mint ami a választott csomagomban van?
Természetesen! 

Hogyan tudok fizetni? 
Készpénzben vagy átutalással. 

Mikor kell fizetnem? 
Ez a választott csomagtól is függ, de alap esetben a képek készítése napján a csomag 30%-át kérem el készpénzben, ami természetesen levonásra kerül a végösszegből.

Amennyiben stúdió bérlésre kerülne sor, úgy a foglalót előre utalással kérem rendezni, a fotózás lemondása esetén ez az összeg nem jár vissza! Természetesen, ha te foglalod le a stúdiót, akkor ez nem szükséges.

Meddig tudom letölteni a képeket? 
A képeket 2 hétig tárolom, utána törlésre kerülnek minden honnan, így eddig van lehetőség a képek letöltésére, utánrendelésre, valamint egyéb kívánságok megbeszélésére. Természetesen lehetőség van arra, hogy a képeket adathordozóra mentsem, ilyen esetben a fotózásra hozzatok magatokkal egy pendrive-ot, amit majd személyesen tudtok átvenni, kérésre postázom.

Meg fog-e jelenni a képem a Facebook/Instagram oldaladon?
Én mindig engedélyt kérek a fotók közzétételéhez! 
Azonban jó tudni: A megrendelt szolgáltatással a megrendelő tudomásul veszi, hogy a fényképek szerzői joga a fotográfust illeti meg. Ennek értelmében a fotográfus bármely képet felhasználhatja hirdetéshez, publikáláshoz, kiállításhoz vagy bármely egyéb célra, amiért a megrendelőt semmilyen ellenszolgáltatás nem illeti meg. Amennyiben nem szeretnéd, hogy képeidet felhasználjam közösségi oldalamon, honlapomon, akkor erről írásban nyilatkozatot kell tenni a tőlem kérhető formanyomtatványon, és azt legalább 1 nappal a fotózás előtt kell hozzám eljuttatni! (Természetesen erre felhívom a figyelmet!) Ezt a megbízónak kell megtennie, és a fotózandó személyek mindegyikére külön-külön kell vonatkoznia. (Kiskorúak esetében a szülő aláírása magához a fotózáshoz is kell!) A digitális negatívok tulajdonjoga a fotográfust illeti meg, azok nem kerülnek átadásra. A fényképek online vagy nyomtatott magáncéltól különböző publikálása a fotográfus előzetes írásos engedélyéhez kötött.

Milyen egyéb kívánságokról lehet szó? 
Alapvetően rugalmasnak tartom magam, mindenről lehet velem beszélni, de vannak esetek, amikor nemet kell mondanom, ezt kérlek, hogy tartsd tiszteletben, köszönöm!

Milyen plusz szolgáltatásokat tudok még igénybe venni a fotózással kapcsolatban? 

Van lehetőség sminkest, illetve fodrászt kérni a fotózás napjára. (Ez előzetes egyeztetést, valamint némi logisztikát igényel a szakemberekkel, így kb. egy hónappal előre lehet így bejelentkezni! )

A képeket papír formában is kézhez lehet kapni a digitális képek mellé. Természetesen ennek is van költsége, ez azonban sokban függ a mennyiségtől, mérettől és határidőtől. Az előhívás +1-4 napot jelent, és ilyen esetben a személyes átvétel választható. Igény szerint postázom is, melynek költsége a megbízót terheli.

Van lehetőség a képekből videó összeállítására, fotókönyv szerkesztésre, feliratok elhelyezése a képeken, illetve montázs is kérhető.

Amennyiben egyéb igény merül fel, azt a fotózás előtt, még az egyeztetés fázisában ajánlott közölni!

Mi történik, ha nem tetszenek a képek?
A képek minősége ellen biztosan nem lesz kifogásod. Ízlésben azonban lehetséges, hogy eltér két ember világa. Azonban kellő kommunikációval azt gondolom, hogy kiküszöbölhető ez a probléma. Erre törekszem én is, és téged is arra kérlek, hogy mindent mondj el nekem, amit szeretnél, hiszen mindkettőnknek az a célja, hogy te elégedett legyél! 

Az árak tájékoztató jellegűek, a feltüntetett szolgáltatásokat és /vagy termékeket tartalmazzák. Az egyéb plusz kérések pontos átbeszélése után kerül kiszámolásra a ténylegesen fizetendő összeg!